Slow as molasses

Reading Time: 2 minutes

Still having trouble with this blog running slowly.  I’ve sent messages to both my web hosting company, and WordPress.org, but the answers are slow in coming as well.  My web hosting company is going through an upgrade of all their systems and transferred everything to new equipment, so there’s been a complete revamp of how it all is set up in the background that I have to get used to.  Pretty much that’s where the trouble began.  Once the migration was complete, I was unable to find the database that corresponded to this blog.  I emailed the support team at the web host, but they couldn’t seem to find it either.  Finally, I did a good amount of digging and discovered that it was indeed there, except that the identifier on it had changed, so my blog was unable to find it.  Once I fixed that, and changed the corresponding file on WP to point it in the right direction, I thought everything was going to be ok.  Didn’t turn out to be the case, naturally.

The blog continues to load slowly.  I thought it was just me experiencing it, but my slave mentioned it to me the other day as well.  The blog that I have for her, which is also hosted on the same server, and the same domain, runs slowly as well.  So I’m not entirely certain why that is since it’s a different setup through WordPress, but it’s all hosted in the same location.  I have many other domains here, and they all load just fine.  Just the blogs seem to be affected.  The only common denominator appears to be that the blogs utilize databases.  

Frustrating.  I hope I can figure this out.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.